Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Top mjesta na Maldivima

Top mjesta koje morate posjetiti na Maldivima

Maldive otoci ili nama poznatiji pod nazivom Maldivi je otočje koje se nalazi u Aziji u Indijskom oceanu a ima 26 atola. Maldive često nazivaju rajom na Zemlji, jer po svojim ljepotama, plavom moru zaista su jedno od najljepših destinacija koje možete posjetiti. Odlikuju ga prekrasne bijele pješčane plaže, grebeni i vrlo raznolika vegetacija.

Kada posjetite Maldive jedino je što zaista možete jesu uživanje i opuštanje. Velika vrijednost i prednost Maldiva jest njegov podvodni svijet. Maldivi su odlično mjesto za ronjenje, s tisućama različitih vrsta riba i koralja. Grad Male, je glavni grad Republike Maldivi (Maldives) ujedno je i najnaseljeniji grad u Maldivima.

Najbolja mjesta koje morate vidjeti kada dođete na Maldive
Atol Addu (Seenu atol)

 Atol Addu (Seenu atol)  je vrlo mali atol ujedno i najjužniji atol na Maldivima. Addu je grad koji je smješten na ovom atolu a on je jedan od dva grada ma Maldivima. Addu atoli sastoji se od 28 otoka od kojih su samo dva otoka nastanjena a to su Addu City i Hulhumeedhoo.

Ostalih 26 atola : Aboohéra, Bodu Hajara, Boduhéragandu, Dhigihéra, Fahikédéhérangada, Gan, Gaukendi, Geskalhuhéra, Hankedé, Hankedé, Hajara, Heré-théré, Hikahera, Kafathalhaa, Héra, Kandu Huraa, Kédévaahéra, Koahera Kuda, Kandihéréganda, Maahera, Maamendhoo, Madihéra, Mulikédé, Savaaheli, Vashahéra, Villingili. Addu atol otočje bogato je kitovima i dupinima. Na atolu se nalaze 4 kanala koja ulaze u lagunu.

Ovdje su nacionalna blaga kokosove palme koje rastu posvuda, no ovdje možete vidjeti jezera, močvare, i močvarna polja taro i Bijelu čigru (morsku ptica) koja je ujedno i simbol Addu atola. Gan otok drugi je najveći otok nakon Hithadhoo, nekada je bio naseljeni otok, no nakon sagrađenog aerodroma lokalno stanovništvo se preselilo po okolnim otocima Addu atola. Atol Addu je ujedno i najposjećenija destinacija na Maldivima.

Banana greben


Banana greben nosi ime po svojem obliku - banani. Banana greben proteže se na 300 metara od sjevera do juga. Ovaj greben za fantastičan za istraživanje podmorja, nudi odlične ronilačke tura.

U podvodnom svijetu Banana grebena možete vidjeti rijetku Banner ribu, Moraj jegulje, i ribu Napoleons Wrasse. Ovo je najpoznatije mjesto za ronjenje na Maldivima i ovdje je svaki uron doživljaj jer ovdje plivaju nebrojene vrte riba različitih boja i veličina.


Manta point - mjesto sa ražama
Ove raže nazivaju još morskim demonima no zapravo su nježni divovi koje možete susreti na ovom mjestu i uživati u njihovom svijetu. Nedugo proglašen zaštićenim morskim područjem republike Maldivi a u mjesecima od siječnja do travnja poznat je kao stanica na koju dolaze Manta raže.


Alimatha Island - otok


Alimata otok nalazi se na Vavuu atolu na istočnoj strani Maldiva. Alimata otok je destinacija pripremljena za sve turiste kao odredište. Otok je okružen prekrasnim plažama od koje je najpoznatija središnja plaža.

Ovaj otok nazivaju sretnim otokom, bogat je zelenilom i ovdje možete ići na ronjenje i odlično se zabaviti istraživajući morski svijet.

Ovaj atol je nenastanjen a na njemu se nalazi resort te je ovaj otok namijenjen samo za turiste.

Mihiri otociMihiri otoci dobili su ime po lokalnom cvijetu. Na Mihiri otok ima najpopularniju plažu na Maldivima a na otok se nalazi resort.

Cijeli otok prekriven je prekrasnim bijelim pješčanim plažama


Kudadu otok


Ovaj mali otok jedinstven, prekrasan i totalno podsjeća na život Robinson Cruso-e. Kudadu se nalazi u blizini Naifaru. Prekrasne pješčane blaže i bogat podmorski svijet idealan za ronjenje.