Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Dubai putovanja

Dubai putovanjaDubai je jedan od emirata koji sačinjavaju Ujedinjene Arapske Emirate. Dubai je smješten u Arapskom zaljevu a bogat je prekrasnim pješčanim plažama, prekrasnim i impresvinim građevinama, prakovima, hotelima.

Dubai broji oko 1 250 000 stanovnika te se stanovništvo sastoji od sunitskih muslimana (80%) dok 16% šijiti. No naravno ovdje žive u malom broju i kršćani i hinduisti.


Danas je Dubai poznato svjetsko turističko središte, zahvaljujući pronalasku nafte transformirao se iz grada koji je živio od ribolova do svjetske destinacije.

Glavni grad je Abu Dhabi .Ovdje se i nalazi hotel sa 7 zvijezdica Burj Al Arab, koji je najviši i najveći hotel na svijetu u izgrađen u obliku jedra na ribarskom brodiću po želji emira.

Dubai klima i kada putovati

Dubai podliježe suptropskoj klimi te je tijekom cijele godine sunčano, no temeprature u zimskim mjesecima se znaju spustiti do 18°C a u mjesecima srpnju i kolovozu se temperature popnu do 48°C. Temperatura mora je od 26°C -29°C.

Službeni jezik Dubai:

   • jest arapski (Högarabiska) ali možete se služiti i engleskim jezikom koji se ovdje govori.
   • Emiratski dirham jest novčana jedinica Dubai-a.
   • +2/+3 sata vremenske razlike u odnosu na Hrvatsku


Viza i konzulati - Dubai

  • za putovanje u Dubai potrebna Vam je viza


Dubai savjeti prije putovanja

   • Izbjegavajte konzumaciju alkohola na javnim mjestima ( alkohol nije zabranjen ali se može nabaviti samo u nekoliko duty free shopovima, te ne smijete imati više od 4 boce alkoholnog pića kod sebe
   • vožnja u alkoholiziranom stanju je zabranjena
   • izbjegavajte bilo kakve doticaje sa drogom (velike zatvorske kazne vam prijete)