Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Dubai iz zraka

Dubai iz zraka

Dubai iz zraka Dubai je još 90-tih godina prošlog stoljeća bio pustinja koja je do danas narasla do prekrasne destinacije sa visokim neboderima, umjetnim otocima i bogatim turistima sa zlatnom ponudom. Ukoliko želite potrošiti novce Dubai je odličan izbor iz kojeg ćete se vratiti puni doživljaja koje ćete pamtiti zauvijek.

Vidjevši Dubai 1990. godine i danas shvatiti ćete ubrzani rast što možemo povezati kroz pogled BDP koje je 90.-tih iznosio 50.7 bilijuna $ a danas iznosi 360 bilijuna $. Danas je Dubai metropola koja zasjejuje  druge svjetske metropole svojim ubrzanim rastom.

Unatrag 20 godina Dubai se izgradio uvelike i svakim danom se gradi sve više građevina i luksuznih građevina i umjetnih otoka. Iako nekad pustinja danas destinacija na kojoj se svi žele nalaziti.

Burj Khalifa - Dubai


BurjKhalifa dubai

Burj Khalifa završena 2009. godine visoka je 829.67 metara i kao takva najviša je zgrada na svijetu. Burj Khalifa zanosno je umjetničko djelo i najveći podvig inženjerstva. Ovoj građevini nema konkurencije u cijelom svijetu.

Burj Khalifa ima 163 kata a gradnja je počela 2004. godine. Arhitekti koji su radili na Burj Khalifa su Adrian Smith, William F. Baker, George J. Efstathiou, Marshall Strabala. Okružena hotelima i shopping centrima koje želite posjetiti. Osim što je najviša zgrada na svijetu i njezin lift vozi najviše od bilo koje drugog lifta na svijetu. Na Burj Khalifa postoji najviši vidikovac s kojeg se prostire pogled na cijeli Dubai. Unutar zgrade možete pogledati park koji se prostire na 11 hektara, posjeduje 3000 podzemnih parking mjesta.

Unutar Burj Khalifa nalazi se Armani hotel Dubai koji u svojoj ponudi ima 160 soba i apartmana. Na 122. katu nalazi se At.mosphere ekskluzivan restoran. Burj Khalifa je dokaz da se Dubai mijenja, postaje moderni globalni centar. Uspjeh i izgradnja utemeljen je na zalihama nafte koja j i omogućila Dubai-jev uspon u vrh i bogatstvo.

Cayan Tower ili Infinity Tower


Cayan Tower dubai

Infinity Tower Cayan Tower nalazi se unutar Dubai Matrina te je odličan primjer revolucionarne arhitekture u Dubai-u. Cayan tower visok je 307 metra koji ima 80 katova.

Gradnja je počela 2006. godine a završila 2013. godine. Cayan Tower stambeni je toranj koji je oblika spirale a svaki stan zahvaljujući obliku ima prekrasan pogled na marinu i more. Cayan tower sam je po sebi izazov zbog oblika, definira luksuz, glatkim krivuljama.

Nalazi se na ušću marine Dubai, dizajnirao ju je Skidmore Owings i Merrill, koji su radili na projektima Burj Khalifa.

Burj Al Arab hotel

Burj Al Arab hotel dubai

Burj Al Arab najluksuzniji je hotel na svijetu a cijena najma sobe na noć iznosi vrtoglavih 1800 $. Sagrađen je na umjetnom otoku a visok je 321 metar i time je 4. najviši hotel na svijetu. Oblikom podsjeća na jedro broda.

Hotel ima 7 zvijezdica i najbolji je hotel na svijetu. Na umjetnom otoku udaljen od kopna 280 metara od obale stoga je sama izgradnja bila zaista veliki graditeljski pothvat. U izgradnju je utrošeno 9000tona čelika i 90 000 m3 betona.

Izgradnja je započela 1995 godine a završila 1996. godine izgradnja  je koštala 650 milijuna dolara. U hotelu ima 18 dizala, tj. liftova.