Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Abu Dhabi otoci i atrakcije UAE

Abu Dhabi otoci i atrakcije - što morate vidjeti

abu-dhabi-putovanje
Abu Dhabi - atrakcije Abu Dhabi je drugi najveći drag ali i glavni grad u Ujedinjenim Aparskim Emiratima. Grad je ujedno i sjedište UAE, te je kozmopolitska metropola. Brzi napredak i razvoj doveo je Abu Dhabi do luksuza te je postao sjedište političkih, industrijskih i trgovačkih zbivanja. Abu Dhabi je 2007. godine proglašen najskupljim gradom na svijetu. Abu Dhabi osim financijske moći krase mnoštvo otoka s netaknutim plažama, golf terenima i raznimdivljačima koji ondje obitavaju.

Abu Dhabi otoci

Yas,Saadiyat, Sir Bani Yas, Al Maryah, Reem, Delma.

Yas otok - Abu Dhabi

Yas-otok-abu-dhabiNalazi se samo na 30 minuta vožnje od glavnog grada Abu Dhabija.
Yas otok poznat je po F1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix-u koji se odvija jednom godišnje i privlači mnoge bogataše i cijeloga svijeta. Na Yas-u se nalazi i Marina Circuit koja nudi mnoge  pogodnosti i aktivnosti  utrku Formule 1. 21.-22.11.2014. godine, šesta godina 2014 FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX, na Bliskom Istoku najveći događaj. F1- Grand Prix FORMULA 1 Etihad Airways ABU DHABI GRAND PRIX uspješno se etablirao u naspektakularniju F1 utrku.

 U Yas Marini Circut na otoku Yasu može se uživati i u noćnim utrkama u okruženju dokova marine. Za utrku se očekuje da će biti glavno društveno i sportsko događanje, i za fanove F1 i za Bliski Istok. Za potrebe utrke F Grand Prix sagrađen je i zadivljijući hotel Yas Abu Dhabi sa pet zvjezdica koji je izgrađen pola na kopnu pola iznad površine vode.

Ferrari tematski park Ovdje je otvoren i prvi svjetski Ferrari tematski park i najveća svjetska atrakcija takve vrste. Za sve ljubitelje Ferrarija u parku se mogu se iskusiti vožnje u Ferrari-ju.

Yas Waterworld- futuristički park Yas Waterworld jedan je od najboljih parkova na svijetu. Veliki je kao 15 nogometnih igrališta, ovdje možete iskusiti 238 metara dug, prvi na svijetu najveći Tornado vožnju za šest osoba. Za osobe željne adrenalina ovdje se može iskusiti veliki valovi na Bubble’s Barrel - balonu, najveći valovi. Bandit bomarder je željeznica koja se proteže na cca pola kilometara koja ima ugrađene i vodene i laserske efekte. Možete ispucavati vodene mlazove na mete, bombe od kapljice vode.

Zapadna obala otoka Yas rezervirana je za golf, ovdje se nalazi Yas Linkovi Abu Dhabi golf igralište. Nagrađivani u golf svijetu Yas Linkovi Abu Dhabi dizajnirao je vodeći svjetski golf arhitekt Kyle Phillips. Park je građen prema golf terenima u Škotskoj i Irskoj. Najutjecajniji Američki časopis Golf Digest proglasio ih je jednim od najboljih mejsta za golf. Prekrasne plaže na južno na obali, najpoznatija je Yas plaža otvorena svakog dana sa svim potrebnim sadržajima.

Saadiyat otok - Abu Dhabi

saadiyat-otok-abu-dhabi

Ovaj otok je mjesto od kojeg će Vam zastati dah -ovdje su se sjedinili stambeno, poslovno i kulturno veselje. Otok prolazi  peobrazbu u mjesto za odmor za svjetske klase.

Na otoku je izrađen i centar Manarat Al Saadiyat - što na arapskom znači - mjesto prosvjetljenja, a svrha je bila da donosi Saadiyat nosi viziju u životu. Dvije galerije otvorene za javnost 'Saadiyat Story ' i Umjetnost Abu Dhabi Gallery. Ovdje možete uživati u edukativnim programima i nizu izložbi.

Na otoku se također nalazi Saadiyat Baech Golf klub dizajnirao ga je Gary Player a bijele pješčane plaže daju jedinstveni doživljaj. Monte carlo Beach club ekskluzivan je prvenstveno zbog svog jedinstvenog stila. A plaža na kojoj se nalazi uključuje mnoge pogodnosti poput wellness programa, fitness, spa centar, saune, dječje bazene i područja za igru. Čisto, toplo tirkizno more  ostavljaju svakog bez daha. Otok je također poznat po Hawksbill morskim kornjačama koje se na otoku i liježu. One su zaštićene jer im je populacija pala za 80 % zbog krivolova i uništavanja staništa.

otok Sir Bani Yas- Abu Dhabi

sir-bani-abu-dhabi
Otok poznat po divljim arapskim Oryx-ima koji nastanjuju otok. Ovdje je suživot sa divljači, s mnogo pustolovnih aktivnosti, Na Sir Bani Yas otoku spojio je luksuzni život u luksuznim vilama i botique hotelom s 5 zvjezdica. Čak i više od polovice otoka zauzima Arapski  Wild Park gdje slobodno šeće oko 10 000 životinja uključujući Oryxe, žirafe, hijene, geparde i gazele. Posjetitelji mogu razgledavati   Park u posebno izrađenim vozilima u pratnji stručnih vodiča. Na otoku je i otkriven kršćanski samostan građen oko 600. godine a može se posjetiti u organiziranim turama. Ovdje se nalaze hoteli i lječilišta, resorti.


Al Maryah otok - Abu Dhabi

Al-Maryah-Abu-Dhabi

Al Maryah otok je novi centralno poslovni četvrt. Ovdje se odvija posao. Otok je svojevrsna investicijska zona nekretnina. Ovaj otok se nekad zvao Sowwah pa je tim imenom i nazvan glavni trg na kojem se nalazi 450 tisuća kavadratnih  metara ureda i hotela.


Reem otok

reem-abu-dhabi
Ovdje se gradi građevina Stonehenge-style Gate Towers koja će se sastojati od 61 kata hotelskog i stambenog kompleksa. Posebnost ovog otoka jest što se ovdje nalazi i Paris-Sorbonne University Abu Dhabi koje koje je bilo prvo francuska visokoobrazovna ustanova u Zaljevu , a i prvi međunarodni  kampus.

 

Delma otok - Abu Dhabi

Yas-otok-abu-dhabi


Delma otok je nastanjen više od 7000 godina a ovdje se nalazi i najvažniji ronilački centar za bisere te ovdje održavaju vezu sa baštinom. Otok je poznat kao najstarije naselje na području Ujedinjenih Arapskih Emirata. Otok je plodan te su pronađeni dokazi o uzgoju datulja, ovdje je pronađena i Mezopotamijska keramika.