Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Bali (Indonezija) - što sve morate vidjeti

Dakle Indonezija, otok Bali smješten na prijelazu iz Indijskog u Tihi ocean, u blizini ekvatora. Na Baliju bujaju tropske džungle i visoki vulkani koji bježe pod oblake. Plavo čisto more raj je za sve kupače i surfere.

No izdvojili smo mjesta koja ako ste na Baliju (Indonezija) svakako morate posjetiti. Možemo zapravo početi s meni najdražim plažama na otoku Bali.Naravno najljepše plaže su uvijek nekako i skrivene. Na Baliju će se zaista pronaći plaža za svačiji ukus. Od prekrasnih bijelih pješčanih plaža do egzotičnih vulkanskih crnih plaža. Neke ipak valja vidjeti i okupati se pa predlažemo redom.


Plaža Perasi- Bali

Plaža Perasi znana je još pod imenima Pasir Putih ili bijela pješčana plaža ili skrivena plaža. Nalazi se oko 4 kilometra udaljena od Candidasa na istočnoj obali otoka Bali. Prekrasna dugačka pješčana plaža, s mnoštvom ribljih restorana, ležaljke. Mogućnost izleta, ronjenja i sl. Na Perasi pronaći ćete sve što vam treba kako biste proveli odličan dan na plaži.

Green Bowl plaža- Bali

Green Bowl ili u prijevodu zelena zdjela odlična je plaža na tako savršenom mjestu. Ovo je ostalo očuvano unatoč projektu Bali Cliff Resort, nalazi se na južnoj obali otoka Bali. I ova plaža zaista je samo za ljubitelje egzotike. prvo da biste do nje došli morate se spustiti niz otprilike 100 stepenica koje vode niz stijenu, proći pored špilje sa šišmišima kako biste došli do prekrasnog pijeska i čistog mora. Zapravo silazak do plaže i nije tako strašan, koliko je uspon prema gore zaista popriličan izazov.

Dream Beach - plaža snova

Plaža snova smještena je istočnoj obali Lembongana, pokrivena bijelim prekrasnim pijeskom, iza redova palmi i trnovitih grmova.

 Hram Lempuyang

Hram Lempuyang smatra se najcjenjenijim i najstarijim hramom na otoku Bali. Hram je smješten u planinama, čak na 11785 metara iznad razine mora. Dolazak do hrama zahtjeva prelazak više od 1700 stepenica, s atrakcijama po putu. Hramovi i sivi dugorepi Macaque. Domaće stanovništvo vjeruje da se na putu uspinjanja do vrha ne smijete žaliti da vam je teško jer se tako nikada neće uspeti na najviši vrh.

Hram Uluwatu ili Pura Luhur Uluwatu

Uluwatu hram jedan je od šest hramova na Bali-ju kojeg se smatra jako važnim. Nalazi se na magičnoj lokaciji, izdignut na vrhu litice, na oko 70 metara iznad razine mora. Na ovom hramu dočekajte prekrasne prizore sunca sa pogledom na Indijski ocean.

Kraljevski vodeni Tirta Gangga vrtovi - otok Bali

Na samo 75 kilometara udaljen od Denpasara nalzi se selo Ababi u kojoj su smješteni Tirta Gangga vrtovi. Prekrasni vodeni vrtovi prepuni bazena, fontana, onamentata kipova sagrađeni su 1946. godine u vrijeme vladavine raja od Karangasem Anak Agung Anglurah Ketut Karangasem. Tirta Gangga dožvjela je mnogo restauracija do sada nakon erupcije vulkana Agugnga 1963. godine.