Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Grad Taxco de Alarcon – grad srebra

Taxco de Alarcon - MeksikoTaxco de Alarcón - Zanimljiv grad u kojem vlasti ne dozvoljavaju moderne boje fasade (sve su kuće u bijeloj boji) već žele očuvati autentičnost starog grada i arhitekture iz 17. stoljeća.

Nije neuobičajeno vidjeti vodovodne cijevi po ulicama jer je vlast zabranila devastacije ploča u raznim bojama kojima su popločene ulice. Grad Meksiko je udaljen od grada Taxco oko 150 kilometara. Odličan za posjet na putovanja u Meksiko


Grad se nalazi na padini brežuljka Tetelcingo „Malo brdo“ te su ulice strme i uske. Možete se voziti i žičarom koja će Vas odvesti na vrh brežuljka.

Muzej Arte Virreinal - TaxcoU gradu Taxco–u možete posjetiti i muzeje:

Museo de Arte Virreinal

Muzej se nalazi na adresi : Juan Ruiz de Alarco 12, Cenrtro a možete pogledati 4 zbirke.


Stalna izložba sa zbirkom sakralne umjetnosti iz kolonijonalnog razdoblja, a izlošci su iz župe Sannta Prisca, bivšeg samostana San Bernardino de Sienna i kapele Santa Veracruz.
Radno vrijeme Muzeja - Museo de Arte Virreinal

Od utorka do nedjelje 9.00-18.00h

Muzej Guillermo Spratling Taxco

Museo Arqueológico Guillermo Spratling – Arheološki muzej Guillermo Spratling


Muzej Arqueológico Guillermo Spratling dio je Muzeja Nacionalnog instituta za antropologiju i povijest , otvoren je 1975. godine. Važna arheološka zbirka je zbirka Guillermo-a Spratling-a a sastoji se od komada koji dolaze ih različitih provincija i kultura Srednje Amerike, od doba Omleka do Mexica,  izložba je stalna. La Sala de la Plata” Guillermo Spratling – srebrna zanatska radionica, možete vidjeti modele i od 120 srebrenih predmeta, crteže .
Muzej se nalazi na adresi Calle Porfirio A. Delgado br.1 Centro.

Barro tržnica
Na Barro tržnici lokalni obrtnici koji oslikavaju na Amate papiru. Ovdje ćete pronaći rukotvorine oslikanog Amate papira do oslikanih glinenih predmeta , maske, ukrase od drveta.


Hacienda Vista Hermosa Hacienda Vista Hermosa - Hacienda San Jose de Vista Hermosa
Hacijenda je sagrađena 1529. godine od kamena s proporcijama utvrde okružena sa debelim šestmetarskim zidovima . Kralj Carlos V je imenovao Hernan Cortesa markizom doline od Oaxaca kao nagradu za osvajanja Meksika te mu je poklonio ovu haciendu.

Nakon njegove smrti, sin Martin je naslijedio haciendu koja je ostala u Cortesovoj obitelji do 1621. godine kada je prodana Fray Juan de Dios Guerrero-u. Od tada do 1910. kada je izbila Meksička recvolucija hacienda je bila u vlasnišvu mnogih osoba. Nažalost Emiliano Zapata ju je zapalio tijekom revolucije .

Obnovljena je 1945. godine uz pomoć Don Fernando Martinez Canales koji ju je restaurirao te je tada ponovno zasjala i otvorena za javnost a hotel je otvoren 1947. godine.