Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Cancun atracije -zabavni parkovi i Maya hramovi

Xcaret putovanja MeksikoXcaret


Cancun ekološki zabavni parkovi U blizini Cancun nalaze se tematski parkovi do kojih možete stići automobilom ili autobusom. Xcaret je najpoznatiji ekološki tematski park u blizini Cancuna. To je veliki park u koji je najbolje ići ujutro jer ovdje imate štošta za vidjeti i razgledavati cijeli radni dan.


Ovdje ćete vidjeti životinjski i biljni svijet u prirodnom staništu , možete roniti u mirnim uvalama ili  se možete ohladiti plivajući u podzemnoj rijeci, U večernjim satima izvodi se spektakularna predstava meksičkog folklora. U Xcaret parku zabaviti će se cijela obitelj.

Akvariji Xel-HaAkvariji Xel-Ha


Xel-Ha jedan je od najvećih svjetskih prirodnih akvarija koji se sastoji od mnogo Laguna. Xel Ha u prijevodu – „mjesto gdje je rođena voda“

El Garrafon


El Garrafon će Vas očarati prirodnim ljepotama u kojima možete uživati u mnoštvu koralja i raznobojnih vrsta riba koje su pronađene u oceanu. Možete uživati u plivanju sa delfinima, planinarenju ili ronjenju. Također možete uživati u pogledu i spuštati se iznad mora po sajli ili Zip-line-u.

Tulum

 
Zidani grad Maya Tulum je jedna od najposjećenijih uševina Maya u Meksiku. Tulum se nalazi na rubu litice koja gleda prema prekrasnom plavom oceanu.. Tulum je udaljen 133 kilometra od Cancun, nalazi se na istočnoj obali poluotoka Yucatan na rubu Karipskog mora . Tulum označava zid – pa ga zovu još zidani grad., on je zapravo bio utvrda za obranu  sa dvije strane je zaštićen liticama a sa druge strane zidovima debljine 8 metara i 400 metara dugim na strani paralelnoj sa morem.

El Castillo


dvorac je visok 7,5 metara i ima mali hram koji se koristio i kao svjetionik za kanue. Ispod svetište El Castillo nalazi se uvala usred litica na kojoj su trgovali sa kanuima. Dvorac je ukrašen figurama Ronilačkog boga Maya. Mnogo je zidina sačuvano pa nije jasno kako i kamo su stanovnici nestali.

Isla Mujeres- Otok žena


Otok žena je uspio zadržati duh stanovnika i kulture. Ovaj je otok okružen lijepim pješčanim plažama koje privlače turiste. Isla Mujeres je dugačak samo 8 kilometara i 800 metara širok ( na najširem dijelu). Nekada malo turističko mjesto danas veliko središte turista iz svih dijelova svijeta. No zadržalo je svoj ritam i običaje, u večernjim šetnjama između restorana i trgovina možete vidjeti obitelj kako zajednički krpa ribarski mrežu.