Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Cancun putovanja - turističko središte u jugoistočnom dijelu Meksika na obali poluotoka Yucatan u državi Quintana Roo

Cancun pješćana plaža - Mexico

Cancun još nazivaju Meksičkim Karibima. S obzirom da je ovo turističko središte ideja za zabavu Vam neće nedostajati. Ime Cancun prvi puta se nalazi na kartama iz 18. stoljeća, ne zna se što njegovo ime predstavlja ali otok Cancun bio je nastanjen Nizuc-ima, Mayama, no u doba osvajanja stanovništvo je pomrlo.


Njegov turistički razvoj počeo je sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je vlada (kako bi potakla strane ulagače) sama finacirala izgradnju prvih 9 hotela. Tada je bio poznat hotel Playa Blanca , kasnije Blue Bay Hotel a danas je to Temptation Resort.

Koji je tada bio elitno odredište sa pješćanim bijelim plažama.U Cancunu možete uživati u sportovima, sportovi na vodi,  golfu, u ljepoti eko-parkova ili vrijeme provodi u luksuznim spa centrima.

Ljubiteljima vodenih sportova ovo će biti kao raj na zemlji, možete vrijeme provoditi uz ronjenje, ribolov, krstarenje, vožnja jedrilicom i sl. Turistički dio otoka koji je i drugi najduži koraljni greben na svijetu nije dio gdje se nalazi stanovništvo, centar grada poznat je kao i EL Centro. Najbolje vrijeme za posjed Cancun je od mjeseca prosinca do mjeseca travnja.

Ovo je i najskuplji period jer ima najviše turista, No glavna prijetnja ovom području su uragani koji se javljaju u ljeto i jesen. Cancun je nastao na mjestu gdje kada je ovdje živjelo samo nekoliko stanovnika.

Cancun se sastoji od prekrasnih bijelih plaža koje tvore oblik broja 7, dom su mnogih arheoloških čuda iz perioda Maya. Nije neobično posvuda vidjeti Hramove Maya, ritualna mjesta od kojih su neka zarasla u bujnu džunglu a neka su lako pristupačna. Downtown Cancun pravo je lice meksičkog grada, ovdje ćete pronaći gradski duh dalje od turističkih resorta.

Možete uživati u lokalnim tržnicama, meksičkim restoranima, klubovima, trgovačkim centrima.