Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Cancun atracije -zabavni parkovi i Maya hramovi

Xcaret putovanja MeksikoXcaret


Cancun ekološki zabavni parkovi U blizini Cancun nalaze se tematski parkovi do kojih možete stići automobilom ili autobusom. Xcaret je najpoznatiji ekološki tematski park u blizini Cancuna. To je veliki park u koji je najbolje ići ujutro jer ovdje imate štošta za vidjeti i razgledavati cijeli radni dan.

Read more: Cancun atracije -zabavni parkovi i Maya hramovi

Cancun putovanja - turističko središte u jugoistočnom dijelu Meksika na obali poluotoka Yucatan u državi Quintana Roo

Cancun pješćana plaža - Mexico

Cancun još nazivaju Meksičkim Karibima. S obzirom da je ovo turističko središte ideja za zabavu Vam neće nedostajati. Ime Cancun prvi puta se nalazi na kartama iz 18. stoljeća, ne zna se što njegovo ime predstavlja ali otok Cancun bio je nastanjen Nizuc-ima, Mayama, no u doba osvajanja stanovništvo je pomrlo.

Read more: Cancun putovanja - turističko središte u jugoistočnom dijelu Meksika na obali poluotoka Yucatan u...

Chichen Itza grad Maya - Piramida Kukalkan, Juego de Pelota,Tzompantli hram, Platforma orlova i jaguara, Hram od 100 stupova, Platforma Venere i Cenote Saga – podzemni izvor vode

Chichen Itza MeksikoChithen-Itza drugo je najposjećenije arheološko nalazište u Meksiko -u. Veličanstvena metropola i glavni ceremonijalni centar u Yucatanu. Simbol Chichen-Itza je piramida Kukalkan (Kukalnkanov hram) ili El Castillo koja je uvršena u 7 svjetskih čuda 2007. godine.

Chichen-Itza smješten je 120 kilometara od grada Meride, nalazi se između Valladolid i Meride . Grad meksiko udaljen je 1445 kilometara od Chichen-Itza.  Ovaj veliki grad imalo je stalni izvor vode u podzemnim ponorima, bunarima. Često su žrtvovali žene bacajući ih u  najdublje ponore kao žrtvu bogu kiše.

Read more: Chichen Itza grad Maya - Piramida Kukalkan, Juego de Pelota,Tzompantli hram, Platforma orlova i...

Uxmal - Piramida Patuljka , Guvernerova palača, Dvorište redovnica, Dvorište ptica, Golubarnik i Igralište za pok-ta-pok, Kuća kornjača, Velika Piramida

grad Uxmal - MeksikoUxmal je udaljen 62 kilometra od grada Meride oko sat vremena vožnje (grad Meksiko udaljen 1300km). Ovdje se nalaze ruševine Maye civilizacije, grad je smješten sjeverno od Puuc brda na poluotoku Yukatan. U Uxmalu možete vidjeti hramove, Piramidu Patuljak , Guvernerovu palaču, Dvorište redovnica, Dvorište ptica, Golubarnik i Igralište za pok-ta-pok, Kuću kornjača, Veliku Piramidu, .

Read more: Uxmal - Piramida Patuljka , Guvernerova palača, Dvorište redovnica, Dvorište ptica, Golubarnik i...

Grad Taxco de Alarcon – grad srebra

Taxco de Alarcon - MeksikoTaxco de Alarcón - Zanimljiv grad u kojem vlasti ne dozvoljavaju moderne boje fasade (sve su kuće u bijeloj boji) već žele očuvati autentičnost starog grada i arhitekture iz 17. stoljeća.

Nije neuobičajeno vidjeti vodovodne cijevi po ulicama jer je vlast zabranila devastacije ploča u raznim bojama kojima su popločene ulice. Grad Meksiko je udaljen od grada Taxco oko 150 kilometara. Odličan za posjet na putovanja u Meksiko

Read more: Grad Taxco de Alarcon – grad srebra