Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

La Romana - Altos de Chavon Dominikanska Republika

La Romana grad La Romana grad (Dominikanska Republika) koji je postao jedno od najpopularnijih odredišta u zemlji zbog prekrasnih plaža i turističke infrastrukture.  Najveći resort kompleks sagrađen je 1975. godine  po imenu Casa de Campo kao premijernu lokaciju na Karibima.

Ovdje na obali La Romana rijeke velika je Međunarodna turistička luka  koja se iskorištava isključivo za pristajanje komercijalnih brodova za prijevoz melase i šećera.La Romana plaža - DominikanaNakon prekoračenja kapaciteta luke  izgrađen je novi dok na istočnoj strani rijeke. Platforme za pristajanje brodova jedan su od zanimljivih dijelova grada, danas imaju dvije pristanišne platfome .

Većinu grada posjeduje tvrtka Romana Corporation  , tako da grad nije tipičan Dominkanski grad.

Veliki postotak stanoviništva je zaposlen u turizmu ili u središnjim dijelovima tvrtke Romana Corporation , Duty Free Zona (Zona Franca Romana). 

Ovaj grad se naglo i brzo širio pa zbog toga i nije bogat artihitekturom i znamenitostima. Poznat kao turističko središte sa bogatim i dugačkim plažama.Atos de Chavon - Dominikanska Republika

Selo  Altos de Chavon (selo umjetnika)

No najveće zanimanje svakako odnosi selo Altos de Chavon (selo umjetnika). Selo je nastalo kao replika srednjovjekovnog Europskog sela osmišljeno prema mašti Roberta Copa. 

Robert Copa je poznat kao bivši scenograf Paramount Studio-a i Charlesa Bluhdom. 

Altos de Chavon se nalazi na liticama iznad rijeke Chavon. Gradnja ovog sela je započela je 1975. godine a završena je 1980. godine.

replika crkve u Atos De ChavonuAutentičnog cijelom selu dala je replika šarmantne Crkve Svetog Stanislava u Krkovu - Iglesia San Estanislao de Cracovia in Spanish.

Ispred crkve nalazi se  fontana te je ovo mjesto vrlo popularno za održavanje vjenčanja.

U selu se nalazi i amfiteatar s 5 000 sjedaćih mjesta te se ovdje odvijali mnogi koncerti velikih glazbenih zvijezda.


Taino zbirka - Regionalni arheološki muzej Dok ste tamo zavirite što se nalazi iza crkve te ćete pronaći El Museo Arqueologico Regional – Regionalni arheološki muzej malen ali vrijedan posjete.

U muzeju možete vidjeti zbirku se više od 3000 indijanskih rukotvorina pronađenih u okolnom području , uključujući rukotvorine ostavljene od Taino Indijanca.