Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Hrana - Autentična Dominikanska kuhinja

Hrana Dominkanska Republika - namirniceDominikanska Republika je otok smješten u Karibima te kako takav nudi i autentičnu hranu. S obzirom da na otok redovito dolaze turisti ponuda hrane je zaista raznolika. U turističkim središtima postoje restorani tradicionalne Dominikanske kuhinje ali i američki, kineski i talijanski restorani.


Većina posjetitelja otoka uglavnom hranu jedu u lokalnom hotelu i obiteljskim Beach Resortima. No ne bojte se ovakav tip smještaja može primiti puno ljudi stoga je i ponuda široka i raznolika. U Majestic Beach Restoru u Punta Cana nudi sedam različitih restorana s hranom iz drugačijih kultura.

No tradicionalnu hranu najbolje je kušati u lokalnim restoranima ili uličnim štandovima. Mangu je popularna hrana koju se doručkuje a može se pronaći na većini švedskih stolova u hotelskim restoranima.


La Bandera (zastava) tradicionalno jelo No voće je veliki dio prehrane na otoku, možete uživati u papaji, bananama ili uživati u pireu od tropskog voća.

Dominikanska prehrana temelji se uglavnom na riži i mesu. Neke od delicija koje možete kušati kuhari rade od kozetine, svinjetine, govedine, piletine i plodova mora.

Tradicionalna Dominikanska hrana je vrlo ukusana i raznolika. Jedno od najpoznatijih jela zove se La Bandera (u pijevodu zastava) a sadrži bijelu rižu, grah, meso, povrće, i fritos Verdes ( zeleni trputac ili tostones).

Dominikanski Sancocho je jelo nastalo od španjolskog Cocido ( gulaša) a svaka regija na otoku ima svoj način spravljanja.


Recept za Mangu
omiljeni doručak nekadašnjih radnika u poljima šećerne trske

Mangu tradicionalni Dominikanski doručakPotrebne namirnice za pripravu Mangu-a za 6 osoba:
- 3 velika zelena trputca
- 2 dcl maslinovog ulja
- 2 velika bijela luka (narezani)
- 3 velike Kubanske ili Anaheim paprike
- ¼  temeljca od trputca
- sol

Priprema Mangu-e

Operite trputce vrlo dobro te ih stavite kuhati u vodu oko 20 minuta. (vrijeme varira o starosti i veličini trpuca) Mora biti dovoljno ali ne i previše kuhan. Kada se malo ohladi uklonite mu kožu te ga stavite zajedno sa soli u zdjelu u koju ćete dodati kupići temeljac od trpuca te ćete sve dobro izmiješati mikserom doke ne dobijete pire.

Stavite luk pirjati na maslinovom ulje.

Pire servirajte u posudu te po vrhu prelijte dinstani luk na maslinovom.