Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Atrakcije Santo Domingo koje morate posjetiti

Acuario National -  Santo DomingoSanto Domingo nudi pregršt atrakcija koje jednostavno morate posjetiti na Dominikanska republika putovanja :

Acuario Nacional


Nacionalni Akvarij je otvoren 1990. godine  iako je napravljen davno u odličnom je stanju a atmosfera koju ćete doživjeti dugo ćete pamtiti te se tvrdi da je jedan od najboljih akvarija na Karibima u Santo Domingo -u..


U akvariju možete vidjeti mnogo vrsta riba i morskih organizama koji su pronađene na tom području ali i neke iz drugih dijelova svijeta. U akvariju se nalazi 3000 primjeraka životinja od kojih ima 250 vrsta morskog života iz voda oko Dominikanske republike u 90 tankova koji se održavaju bez ikakvih umjetnih  utjecaja., voda u akvariji se ulijeva direktno iz mora. Zvijezda akvarija je Tamaury (morska krava) kojeg su spasili kako bebu kraj obale Barahnoa. Svi znakovi unutar akvarija su na španjolskom jeziku ali Lonely Planet je izdao vodič na engleskom jeziku koji će Vam pomoći.  Ovo je mjesto rezervirano za obiteljske piknike i izlete, možete unositi vlastitu hranu i piće (izuzev alkoholnog) te na dekici imati piknik sa prekrasnim pogledom na Karipskom more . Osjećaj koji ćete doživjeti kada Vam iznad glave plivaju morski psi i morska krava te tisuće drugih vrsta je neponovljiv.

Cijena ulaznice :
50 dominikanskih pesosa za turiste (oko 1,50 američkih dolara)
30 dominikanskih pesosa za odrasle
20 dominikanskih pesoasa za djecu

Radno vrijeme
zatvoren ponedjeljkom i na blagdane
Od utorka do nedjelje radi od 9: do 17:30.
Nažalost nema javnog prijevoza koji će Vas odvesti do ovog akvarija ali preporučamo uzeti taxi usluge.


Parque Mirador del Sur

Parque Mirador del Sur


Park Mirador del Sur - omiljeno je mjesto za joggere jer ima dugačke staze pogodne za rekreaciju i trčanje, rolanje, vožnju biciklom, odmor ili doručak. . No prava čar Parque Mirador del Sur su njegove špilje i vapnenački greben. Neke od špilja su veličine zrakoplovnih hangara dok su jednu špilju pretvorili u  restoran a drugu u disco, plesni klub.
Ovo mjesto je spoj umjetnosti, prirode i bijeg u prirodno okruženje iz grada. Od 2006. godine ideja je nastala od stane gradskog vijeća da aveniju oslikaju muralima, slikama neki od najpoznatijih dominikanskih umjetnika. Tako da je okružje Mirador del Sur Park postala svojevrsna umjetnička galerija.  Imena nekih od umjetnika koji su sudjelovali u uljepšavanju parka Aquiles Azar, Albert Bass, Angel Haché, Elsa Nunez, Candido Bido, Guillo Perez, Jose Cestero, Jose Ramon, Soucy de Pellerano i Tony Capellan. Na Avenida Cayetano Germosen su Bernardo Zatim, Carmen de Anketa, Cristhian Tiburcio, Ingrid Garcia, Julian Amado, Julio Susana, i Marianela Jimenez Marcos Lluberes
Promet je zatvoren svakim danom u vrijeme kada ima najviše rekreativaca i posjetitelja