Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Brazil putovanja mjesta koja morate vidjeti

Brazil je mjesto za nezaboravno putovanje a jedan od razloga jest i njegova veličina. Brazil, točnije Federativna Republika Brazil, najveća zemlja u obje i Sjevernoj i Latinskoj Americi. Brazil je peta po veličini zemlja na svijetu po veličini i po broju stanovnika i površini. Glavni grad je Brasilia a službeni jezik je Portugalski ( s posebnim dijalektom kojeg još nazivaju brazilski).
Brazil, velik i poseban, od jezika do duha stanovnika, prirode, biljaka neće ostaviti ravnodušnim niti jednog posjetitelja.

U njegovoj veličini , nalazi se toliko mjesta koje jednostavno morate posjetiti ako se ovdje ikad pojavite. Neka od najljepših mjesta vrijednih vaše posjete.

Brazil je mnogima poznat na prvu pomisao po kipu Cristo Redentor, koje se nalazi na planini Corcovado iznad grada Rio de Janeiro. Ovo je simbol kršćanstva u Brazilu koji je postao prepoznatljiv diljem svijeta i možemo reći glavna je asocijacija na Brazil i Rio de Janerio. Kip Isusa Krista izradio je francuski kipar Paul Landowski.

Kip Isusa Krista nalazi se na 710 metara visine iznad razine mora na brdu Corcovado . Kada se popnete do kip prekrasna pogled puca na Copacabanu, Ipanemu, Leblon, botaničke vrtove, lagunu. Christ the Redeemer izabran je za jednog od 7 čuda modernog svijeta. Kip Krista ujedno je i najčešći simbol koji se kupuje na razglednicama koje se šalju iz Brazila. Najuzbudljivije od svega jest sam dolazak do kipa a to je posebnim crvenom vagonima vlaka i želježnice koja vozi strmo uzbrdo prema gore.

Vožnja vlakom je zaista uzbudljiva i ostavlja posebnee impresije na svakog tko se njom vozio. Prekrasni krajolik, pogled koji se pruža neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Kada vas vlak doveze do monumenta, ožete uživati slikajući iglasajućii u prekrasan prizor i krajolik u kojem možete uživati.

Igazu Slapovi Brazill putovanje


Igazu slapovi osim što suuvrštenii u 7 prirodnih svjetskih čuda,otkrivenii su 1541. godine a 1984. godine područje Igazu slapova proglašeno je zaštićenim UNESCO-om. Igazu slapovi smješteni su u Igazu Nacionalnom Parku, a Igazu Slapovi nalaze se između graniceArgentinee i Brazila. U legenda o nastanku Igazu slapova, u rijeci Igazu živjela velika zmija po imenu Boi kojoj su aboriđini svake godine pridonosili djevojku kao žrtvu zmiji. Jednom je hrabri quaranoi aboridžinn oteo djevojku spremnu za zrvovanje i pobjegao kroz rijeku. Zmija je tada u ljutnji prepolovila rijeku i formirala slapove koji odvajaju djevojku i hrabrog Aboriđina. Slapove Igazu možete vidjeti na dva načina. Jedan je da brodom dođete u podnožje slapa što je zaista jedno nezaboravno iskustvo. Drugi način jest da pješke obiđete putevima idođetee do vidikovca i imate pogled panorame.Na području Igazu Nacionalnog Parka nalazi se više od 270 slapa.


Fernando de Noronha putovanje Brazil

Fernando de Noronha je arhipelag od 21 otoka i hridi vulkanskog podrijetla a nalaze se u Atlantskom oceanu. Na otoku je pronađeno 15 endemskih vrsta biljaka te 2 endemske vrste ptica. Ovdje je životinjski i biljni svijet u mora i na moru zaista raznolik. Na otoku Fernando de Noronha možete vidjeti morske kornjače, delfinee, albatrose i mnoge vrste koje ovdje obitavaju. Otoku jest načinjena i velika šteta u 19. stoljeću kada su posjećena stabla jer se tada na otoku nalazio zatvor. Na otočje su i dovedeno neke vrsteživotinjee i biljaka kojima to nije prirodno stanište no do danas su se održale i tamo obitavaju. Tegu gušter, iako mu ovo nije prirodno stanište, Tegu-i sudonesenii na otok. Kako bi potamanili štakore, no namjerna im nije uspjela jer su Tegu dnevneživotinjee a štakori noćne životinje.Plaže koje se nalaze na otočju Fernando de Noronha poznate su po posjetu turista iz cijeloga svijeta. Ovdje turisti najčešće dolaze roniti rekreativno razlog tome je vidljivost do 50 metara u dubinu.>

Copacabana Rio de Janeiro

Osim po razvikanosti , valjda u svim dijelovima svijeta znaju za poznatu Copacabana plažu. Copacabana nalazi se u južnom dijelu Rio de Janeiro a proteže se 4 kilometra uz obalu. Plaža Copacabana najpoznatija je plaža na svijetu i ovo jest jedno od mjesta koje morate vidjeti posebno ako posjećujete Rio de Janerio. No iako vrlo popularna,privlačnaa ova plaža možda je samo za posjetu. Kupanje možda i nije preporučljivo jer je u moru nađena bakterija koja nekad 16 puta prelazi najvišudozvoljenuu granicu. Također je poznato među lokalcima da je plažastrogoo podijeljena i prvo kad upoznate nekoga u Riopitat ćee vas na kojem dijelu plaže se kupate. Mjesto gdje se kupate određuje i vaš status.

Šuma Tijuca putovanje

Šuma Tijuca najveća je urbana šuma na svijetu. Sva stabla su posađeno ljudskom rukom. Suma Tijuca zapravo je prirodna granica. Tijuca šuma posađena je jer je sva vegetacija očišćena na tom području zbog proizvodnje sadnje trske za šećer i kave. Na ideju pošumljavanja došao je tadašnji gradonačelnik Gomes Archer u drugoj polovici 19. stoljeća kako bi sezaštitilee Rio-ve zalihe vode. Šuma Tijuca je dom mnogim vrstama biljaka i divljeg života, mnogimaprijetitizumiranjee. U šumi se nalazi oko 30 slapova. Nacionalni Parkom, Tijuca šuma je proglašena 1961. godine, u oblasti šume se nalazi i kip Cristo Redentor.

Nacionalni Park Lençóis Maranhenses Brazil putovanja

Nacionalni Park Lençóis Maranhenses punim imenom Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses nalazi se u sjeveroistoku Brazila. Ovdje nema vegetacija, pronaći ćetepješčanee dine kojeoblikujee vrijeme i vremenski uvjeti i prekrasne vodene lagune . Lençóis Maranhenses na prvi pogled će vas zavarati i domah ćete pomisliti na pustinju, no ovo nije pustinjskopodručjee jer ovdje se nalazee i prekrasne lagune.
Ovdje kiša zapravo stvara neobičan fenomen, vode se sprema u doline između pješčanih dina. prekrasni prizori plave i zelene lagune i bijelog pijeska. Najbolje ih je posjetiti u periodu od srpnja do rujna kako su lagune najpunije. Lagune su prepuna života i ovdje živi nekoliko vrst riba koje dođu za vrijeme najbujnijeg razdoblja iz rijeke Amazone. Jedan vrsta riba koja ovdje obitava Hoplias malabaricus ostaje spavajući zakopana u mulju do iduće kišne sezone. Na ovom području nema stanovnika i ovo područje je strogo zaštićeno a park radi na očuvanju ekološkog područja.