Daleka putovanja

Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Australija, Afrika

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Brazil putovanja mjesta koja morate vidjeti

Brazil je mjesto za nezaboravno putovanje a jedan od razloga jest i njegova veličina. Brazil, točnije Federativna Republika Brazil, najveća zemlja u obje i Sjevernoj i Latinskoj Americi. Brazil je peta po veličini zemlja na svijetu po veličini i po broju stanovnika i površini. Glavni grad je Brasilia a službeni jezik je Portugalski ( s posebnim dijalektom kojeg još nazivaju brazilski).
Brazil, velik i poseban, od jezika do duha stanovnika, prirode, biljaka neće ostaviti ravnodušnim niti jednog posjetitelja.

U njegovoj veličini , nalazi se toliko mjesta koje jednostavno morate posjetiti ako se ovdje ikad pojavite. Neka od najljepših mjesta vrijednih vaše posjete.

Read more: Brazil putovanja mjesta koja morate vidjeti

Jamajka putovanja

Jamajak putovanjaJamaica je otok Velikih Antila te je smješten u Karipskom moru te je na trećem mjestu po veličini u Karibima.  Duljina otoka Jamaice je 234 kilometara i širine 80 km. Naziv  Jamaica nastao je od riječi Xaymaca čije je značenje „zemlja drveta i vode. 

Jamajka je podijeljena u 14 okruga, službeni jezik je engleski iako većina stanovnika koristi jamajkanski patwa.

Read more: Jamajka putovanja

Cancun atracije -zabavni parkovi i Maya hramovi

Xcaret putovanja MeksikoXcaret


Cancun ekološki zabavni parkovi U blizini Cancun nalaze se tematski parkovi do kojih možete stići automobilom ili autobusom. Xcaret je najpoznatiji ekološki tematski park u blizini Cancuna. To je veliki park u koji je najbolje ići ujutro jer ovdje imate štošta za vidjeti i razgledavati cijeli radni dan.

Read more: Cancun atracije -zabavni parkovi i Maya hramovi

Cancun putovanja - turističko središte u jugoistočnom dijelu Meksika na obali poluotoka Yucatan u državi Quintana Roo

Cancun pješćana plaža - Mexico

Cancun još nazivaju Meksičkim Karibima. S obzirom da je ovo turističko središte ideja za zabavu Vam neće nedostajati. Ime Cancun prvi puta se nalazi na kartama iz 18. stoljeća, ne zna se što njegovo ime predstavlja ali otok Cancun bio je nastanjen Nizuc-ima, Mayama, no u doba osvajanja stanovništvo je pomrlo.

Read more: Cancun putovanja - turističko središte u jugoistočnom dijelu Meksika na obali poluotoka Yucatan u...

Chichen Itza grad Maya - Piramida Kukalkan, Juego de Pelota,Tzompantli hram, Platforma orlova i jaguara, Hram od 100 stupova, Platforma Venere i Cenote Saga – podzemni izvor vode

Chichen Itza MeksikoChithen-Itza drugo je najposjećenije arheološko nalazište u Meksiko -u. Veličanstvena metropola i glavni ceremonijalni centar u Yucatanu. Simbol Chichen-Itza je piramida Kukalkan (Kukalnkanov hram) ili El Castillo koja je uvršena u 7 svjetskih čuda 2007. godine.

Chichen-Itza smješten je 120 kilometara od grada Meride, nalazi se između Valladolid i Meride . Grad meksiko udaljen je 1445 kilometara od Chichen-Itza.  Ovaj veliki grad imalo je stalni izvor vode u podzemnim ponorima, bunarima. Često su žrtvovali žene bacajući ih u  najdublje ponore kao žrtvu bogu kiše.

Read more: Chichen Itza grad Maya - Piramida Kukalkan, Juego de Pelota,Tzompantli hram, Platforma orlova i...

Subcategories